Inschrijvingsactie

 

[divider style=”single” border=”small”]

Angela Maas is een Nederlands cardioloog en de eerste hoogleraar Cardiologie voor vrouwen in Nederland waarbij haar interesse en expertise voornamelijk uitgaat naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Hart- en vaatziekten zijn al vele jaren wereldwijd doodsoorzaak nummer één bij vrouwen. Er zijn duidelijke verschillen tussen de vrouw en man op gebied van risicofactoren met betrekking tot hart-en vaatziekten.

Op 7 mei is dit boek ‘Hart voor Vrouwen’ verschenen. In haar boek vertelt Angela Maas onder meer over de risicofactoren op een hartinfarct bij vrouwen, over de menopauze en andere vrouwspecifieke risicovariabelen, een falende hartspier en versleten hartkleppen, het ‘gebroken hart’, hartschade bij borstkanker en hartritmestoornissen. Een interessant boek voor ieder die werkzaam is binnen het cardiologisch vakgebied, dat inzicht geeft op o.a. het gebied van diagnosestelling en behandeling  van vrouwen met hart-en vaatziekten. Cardioloog Angela Maas is door het feministische tijdschrift Opzij uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland. ,,Ze is onze eerste cardiofeministe en strijdt al ruim dertig jaar om het vrouwenhart op de kaart te zetten”, aldus het blad.

Op zaterdag 1 februari wordt de inschrijving om 10.00 uur geopend. Schrijf je snel in om kans te maken op één van de boeken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top